Oferta
Jeśli potrzebujesz zorganizować spotkanie w charakterze integracyjnym, szkoleniowym, warsztatowym lub towarzyskim,
chcesz wynająć salę lub promować produkt podczas pokazów kulinarnych zapoznaj się z naszą ofertą.
URODZINY DLA DZIECI / MŁODZIEŻY
Zorganizujemy niezapomniane przyjęcie urodzinowe dla Twojego dziecka. Solenizant wraz z zaproszonymi gośćmi przygotują pyszne dania i słodkie desery. Po czym usiądą do stołu, by wspólnie uczcić urodziny!!
Urodziny we Włoskim StyluGRUPA WIEKOWA 6 - 11 LAT
Program dla różnych grup wiekowych
6-8lat
Danie
Pizza (komponowanie swojej własnej pizzy, formowanie ciasta, zabawa w mące)
Deser
Ciasteczka/pierniczki (robienie ciasteczek od podstaw, dekorowanie kolorowymi lukrami i posypkami)
lub Craftowe lody na ciekłym azocie (dekoracja).
9-11 lat
Danie
Pizza (komponowanie swojej własnej pizzy, formowanie ciasta, zabawa w mące )
lub
Makaron domowy np “amatriciana” (zabawa w mące, konkurs na najdłuższy makaron w mieście, pokaz flambirowania.)
Deser
Pyszne tiramisu ze świeżym sokiem pomarańczowym pokryte malinowym coulis
Lub
Lava cake czekoladowy z płynnym środkiem owocowym. Coulis z lodami na ciekłym azocie
Grupa wiekowa 12 - 14 lat
12-14 lat:
Starter
Bagietka z buratta/świeże pomidorki i świeże zioła - rozmaryn, czosnek, chilli i bazylia
Danie
Ravioli, klasyczne, domowe z ricottą, szpinakiem w emulsji maślanej lub gnocchi
lub
Makaron z sosem amatriciana albo aglio e olio
lub
Pyszne risotto grzybowe lub szafranowo dyniowe z kasztanami
Deser
Lava cake czekoladowy z płynnym środkiem owocowym. Coulis z lodami na ciekłym azocie
Lub
Tiramisu z pomarańczą i coulis malinowym
Grupa wiekowa 15 - 18 lat
15-18 lat
Starter:
Burata z edamame/marakuja/oliwa szczypior/marynowany imbir/chilli/kolendra/nasturcja ( pyszna przystawka dowiemy się coś o łączeniu smaków, rozpoznawaniu ich oraz jak robić oliwy ziołowe najlepiej o czym pamiętać by nam się nie wytrącił chlorofil)
Danie
Biała ryba świeża cała z sosem w śródziemnomorskim stylu czyli pomidorkowo-cytrusowo-czosnkowo-bazyliowo-winnym z dodatkiem oliwy miętowej świeżego groszku
(nauka poprawnego filtrowania ryb, będzie rozmowa o smakach i ich łączeniu oraz balansie i ogólna rozmowa na temat balansu w smaku i umiejętności rozpoznawania smaków)
Deser
Lava cake pistacjowy z Lodami na azocie + owocowe coulis
lub
Tiramisu z alkoholem czyli z amarettto
lub
Creme brule
Zapewniamy
- 3-4h godzinne warsztaty kulinarne z trenerem, animatorem i szefem kuchni
- zaproszenia dla gości w wersji elektronicznej,
- Wszystkie akcesoria, materiały potrzebne do przygotowania potraw i deserów
- Fartuszki na czas trwania warsztatów
- Świeże produkty do ustalonego wcześniej menu
- napoje – woda, soki
Minimalna liczba osób - 10
WARSZTATY CZEKOLADOWE DLA DZIECI I MŁODZIEŻYGRUPA WIEKOWA 6 - 18 LAT
6-12/13 lat:
Prezentacja - "Jak powstaje czekolada",
Tworzenie figurek z mas czekoladowych.
Dekorowanie babeczek czekoladą plastyczną, malowanie czekoladą
14-18 lat
Prezentacja - "Od gorzkiej wody do słodkiej tabliczki" - podstawy pracy z czekoladą - omówienie,
Tworzenie starodawnego kakao,
Tworzenie dekoracji z czekolady plastycznej,
Wyrabianie mas czekoladowych,
Tworzenie pralin i trufli,
Pieczenie i dekorowanie brownie,
Zdrowe kule czekoladowe
ZAPEWNIAMY
- 2 godzinne warsztaty z czekolady z trenerką,
- zaproszenia dla gości w wersji elektronicznej
- wszystkie akcesoria potrzebne do przygotowania czekolady
- fartuszki na czas warsztatów
- produkty do przygotowania warsztatów
- napoje – woda, soki
Podczas 120 minutowych warsztatów przedstawimy historię kakao, a także najważniejsze procesy produkcji czekolady. Każdy Uczestnik własnoręcznie wykona figurkę z masy czekoladowej, bądź stworzy praliny i trufle, którą następnie ozdobi różnorodnymi dodatkami.
Na zakończenie zajęć niespodzianka - smakowita fontanna czekoladowa!
Słodkie wspomnienia gwarantowane!
Minimalna liczba osób - 10
KUCHNIA GRECKAGRUPA WIEKOWA 6 - 18 LAT
6-8 LAT
DANIE: Placuszki z miodem i orzechami
DESER: Kurabiedes - słodkie ciasteczka migdałowe
9-11 LAT
DANIE: Szaszłyki z warzywami i sosem tzatziki
DESER: Zawijane ciasteczka z orzechami
12-14 LAT
STARTER: Dakos - grzanki z sałatką pomidorową
DANIE GŁÓWNE: Spanakotyropita - ciasto szpinakowe z serem feta
DESER: Milopita - ciasto z jabłkami
15-18 LAT
STARTER: Sałatka z grillowanym halloumi
DANIE GŁÓWNE: Tradycyjna moussaka z bakłażanem
DESER: Baklava z orzechami i migdałami
ZAPEWNIAMY
- 3-4h godzinne warsztaty kulinarne z trenerką, animatorem
- zaproszenia dla gości w wersji elektronicznej,
- Wszystkie akcesoria, materiały potrzebne do przygotowania potraw i deserów
- Fartuszki na czas trwania warsztatów
- Świeże produkty do ustalonego wcześniej menu
- napoje – woda, soki
Minimalna liczba osób - 10